Tento portál hosťuje na www.websupport.sk
 Zaregistrovať sa ako: kapela | muzikant | užívateľ

Kvalitný Floyd Rose

Zoznam tém / Elektrické gitary / Kvalitný Floyd Rose

Strana 1 z 2  >>
Meno Príspevky

Mercy

29.08.2010
10:15 hod.

Chcem upozorniť na skutočnosť, že cena kvalitného Floyd Rose sa pohybuje okolo 200,- €. Preto pri kúpe gitary s týmto zariadením alebo samotného Floyd Rosu by to gitarista mal brať do úvahy. Osobne sa mi dostali do uší (bez toho aby som teraz googlil) kvalitné značky Gotoh, Schaller a samozrejme Floyd Rose originál.

Zároveň by ste mohli písať vaše skúsenosti s Floyd Rose a jednotlivými značkami.

Ja mám gitaru Yamaha RGX621D ktorá stála 22.000,- (ale má už 15 rokov), a Floyd Rose prestal držať ladenie pri pohybe s pákou. 15 rokov sa môže zdať veľa ale gitara nebola až tak veľmi hraná a páku som bohvieako nepoužíval. Floyd je ohlodaný v miestach uchytenia pri šroboch. Zjavne sa už nevie presne vrátiť do pôvodnej polohy.

Simon

30.08.2010
19:21 hod.

teraz si ma dokonale zmiatol mal som vyhliadnutu gitaru s floydom v predchadzajucej teme je na nu aj link teraz neviem ci ju mam kupit alebo radsej nieco bez neho inak celkom som tomu nepochopil chces povedat ze lepsie je kupit nieco bez floyda preto lebo floydy sa viac opotrebuju alebo sa opotrebuje rovnako aj nejaka ina kobylka ibaze stoji menej?

Moki

30.08.2010
22:29 hod.

http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-RG1527
Na 7 mam toto a je to uplne v poho. Drzi ak ked nesetrim. Ale ma iba 2 r. A struny pouzivam Elixir. A tie znesu.

Na RG550 mam tam to starsie tremolo, neviem typ, ale je to Ibanez trem. a drzi tiez v poho. 550ka ma 14 r.

Mercy

31.08.2010
08:59 hod.

Jednoducho mam skusenosti aj z okolia, chalanom poodchadzali floydy a museli ich vymenit väcsinou za Gotoh. No a hovorim, moj je tiez uz OUT. Par rokov to musi vydrzat, to je jasne, ale ak ho budes fakt pouzivat, a bude z nekvalitneho materialu, velmi rychlo sa "vyhryzie" v mieste styku so srobmi o ktory je oprety. A potom sa proste uz nebude vracat presne do povodnej polohy a hned to pocitis ze gitara prestava ladit.
Ide prave o ten material z ktoreho je floyd vyrobeny. Musi to byt velmi tvrdy kov. Na lacnych gitarach to podla mna bude problem.
Momentalne setrim peniaze na Gotoh alebo Schaller.

Iny typ kobyliek myslim ze takto netrpi.

Pozeram - ta Mokiho RG1527 je predsa len uz vyssia cenova kategoria.

Moki

31.08.2010
12:48 hod.

Stoji okolo 1000,- Ja som ju kupil 1/2 ročnu presnimacovanu na SD za 600,- Nebolo o com.
Len sa na nej ucim hrat stale.

johny

07.09.2010
14:47 hod.

no joo,ja som tiez menil za GOTOH a drzi bez problemov,v tom case stal 7000sk a ta gitara (Ibanez RG 270) vo svojom case stala 16500sk!!! ,no proste vydarena kupa:-< ,
ale tak,uz mi sluzi 10 rokov,tak co uz....

Mercy

07.09.2010
20:09 hod.

Už som sa ťa na to asi pýtal Johny, ale napamatám. Kto ti ten floyd montoval?

johny

07.09.2010
21:01 hod.

Ja neviem,ja som to dal Piskorikovi a po par tyzdnoch mi to vratil nechcel mi povedat

Moki

20.09.2010
09:24 hod.

http://shop.sollerguitars.com/index.php/cPath/307_341tremola/typ-f-rose/
Kvalitne tremolo nieco stoji. Bohu zial. A p.Sivcak aj servisuje. Len problem je v tom ze sidli niekde pri Ukrajinských hraniciach (okr. Moskva). Ja som si od neho uz par veci nechal poslat, a vsetko v poho. Moje git. servisuje jeden pan v BA.
Nie som si isty ale v Martine alebo niekde na orave je servisman, p. Žiak. 0903 266 056. Ci ten kontakt este funguje neviem. Mam ho asi 4 r. v telefone. Ak budes chcet kontak na toho v BA, napis. Jeho robota je precizna, je zmluvne spojeny s Fenderom. Robí zarucny aj pozarucny servis pre nich. Ale nerobý mu problem ani moj Ibanez, takze tvoju Yamahu by neodmietol asi.

johny

20.09.2010
11:55 hod.

Coze? Si robis prdel?
Sivcak ma dielnu na Orave v Zakamennom,nie na vychode.

Mercy

20.09.2010
20:19 hod.

Ano, Sivčáka poznám, už som uňho bol. Býva na Orave. Ale aj od nás je to celkom ďaleko (ale nie až tak), tak ja len tak, že ak by veľkosť floydu sedela že by som to možno aj sám namontoval. Ale viem, že niekedy treba upravovať veľkosť. Ale nemám zvyšné prachy momentálne na nič

Braňo

23.07.2012
14:33 hod.

..vsetko zavisi od kvality nastroja a jeho celkoveho prevedenia a kvality materialov, ktore su na gitare pouzite..Ak date za gitaru trebars aj 500,- eur, necakajte, ze to bude zazrak, aj keby mala kvalitnejsi floyd rose..Dilemu, ci kupit gitaru s floydom, alebo jemnym tremolom som vyriesil v decembri, hram na MUSIC MAN-e Steve LUKATHER signature s jemnym tremolom a poviem Vam, gitara drzi ladenie, ci pakujem smerom nadol, alebo nahor, alebo pakujem sposobom, ze ju drzim len za tremolo..Ale to sa bavime samozrejme aj o inej cenovej kategorii

Mercy

23.07.2012
20:03 hod.

Menej kvalitné floydy proste časom odídu. To sa stalo už mnohým i mne. Výmena za Gotoh to napravila - to sa však netýka mňa lebo ja som sa napokon na to vykašlal - mám iné gitary. Ale príde čas keď to dám do poriadku
Pri iných typoch gitár hrá samozrejme úlohu i nultý pražec. Jeden kámoš tiež kúpil PRS (sign. Opeth) a musel to dať napokon tiež porobiť, pretože to proste ladenie nedržalo tak akoby chcel. Prešlo to výmenou od ladiacej mechaniky až po tremolo nakoniec - lebo tam napokon hodil kvalitný floyd so zamykateľným nulťákom a vystarané

Najnovšie moj Gibson má tiež problém , vidím to na výmenu nulťáku zatiaľ. Myslím že sa tam hlavne G a H zasekáva, Gibson tam má veľmi zalomené struny.

Braňo

23.07.2012
21:11 hod.

..znamy ma tiez PRS-o Mike Akerfeldt, no nedaval tam zamky a floyd, len vymenil ladiacu zamykatelnu mechaniku, ktoru davaju na U.S.modely a nema s ladenim ziadny problem..

Mercy

19.09.2012
13:23 hod.

Inak minulý týždeň som si dal spraviť toho Gibsona. Nechal som vymeniť nulák, trochu mi zmenšil zalomenie strún na kobylke a pre istotu som vymenil i ladiacu mechaniku za zamikateľnú (priamo na kolíku). A jo... zdá sa že to splnilo účel. Zatiaľ sme hrali len raz a gitara mi ostala v skúšobni, ale teraz sú zas akcie tak uvidím

A konečne mám i toho Gotoh floyda na Yamahe.

Inak treba si dať pozor pri hraní v chlade. Keď človek vytiahne gitaru struny sú vždy vyššie - to ešte neladiť! Pekne chytiť gitaru po strunách oboma rukami jak frajerku, poohriať trošku a až potom skontrolovať ladenie a doladiť. Toť môj postreh.
Zoznam tém / Elektrické gitary / Kvalitný Floyd Rose

Strana 1 z 2  >>
© 2004 - 2009 Muzikland